A máriatövis mellékhatásairól

máriatövis a rétenA máriatövis az életünket képes megjavítani, de néha különféle mellékhatásokat is kiválthat. A máriatövist évszázadok óta használják és eddig még nem okozott komoly mellékhatásokat senkinél, de persze azért a káros hatásokról is érdemes szót ejteni.

A máriatövis mellékhatásait sok esetben el lehet kerülni, ha megfelelő orvossal van dolgunk, aki képes meghatározni a számunkra legelőnyösebb mennyiséget. Az orvosunk ugyanis az egészségi állapotunknak megfelelő adagolási módokat és mennyiséget pontosan meg tudja határozni, amivel a mellékhatások is elkerülhetővé válnak.

A máriatövis leggyakoribb mellékhatásai között meg kell említeni az émelygést, a hányingert és a hányást. Természetesen ezek a mellékhatások akkor is jelentkezhetnek, ha pl. megfázás elleni gyógyszert kezdünk el szedni. Azonban egy-két hetes használ után a mellékhatások megszűnnek, és ilyenkor már csak az előnyeit fogjuk megtapasztalni. Azonban ha ezek a mellékhatások nem szűnnek, akkor jobb leállni a máriatövis fogyasztásával, mert ez így már káros lehet az egészségünkre.

A mellékhatások között előfordulhat a fejfájás és a bőrkiütés is. A fejfájás nagyon gyakori az 50 év felettieknél, a bőrkiütések azonban bárkinél jelentkezhetnek. Valójában ezek a tünetek is mérsékelhetőek, ha egy jó minőségű multivitaminnal együtt fogyasztjuk a máriatövist.

Mindenesetre nagyon fontos tehát odafigyelni arra, hogy milyen módon és mekkora mennyiségben fogyasztjuk a máriatövist.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://maria-tovis.blog.hu/api/trackback/id/tr906050291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása