Időseknek

A nyári időszak úgy tűnhet, mint egy olyan időszak, amely során mindenki aktív lehet, azonban a jó idő néha problémát jelenthet, főleg az idősebb emberek számára.

A nyári melegben a szabadtéri testmozgás lehet a legnagyobb kihívás a számukra. Ahogy megindul a hőmérséklet emelkedése, úgy egyre kevésbé lesznek képesek megerőltető testmozgást végezni a napon, illetve csak kora reggel és este tartózkodnak a napon. Vagy egyszerűen csak bent maradnak a lakásban. A következőkben azonban megosztanánk néhány olyan tevékenységet, amivel edzettek maradhatnak akkor is, ha perzselő a napsütés.

mariatovis54.jpg

Tánc

A zumba különösen népszerű és ráadásul ez egy szórakoztató, latin ritmushoz társul, éppen ezért nem is tűnik túlságosan megerőltetőnek. Keressük azokat a zumba órákat, melyek kifejezetten az idősek számára lettek kialakítva. Ezek célja, hogy lassabb ütemű mozgást végeztessenek, ami jobb az idősebb szervezetnek.

Főzés

Ez a tevékenység általában nem jár együtt az aktív életmóddal, de ha közben sokat járkálunk és mozgunk, akkor bizony komoly kalóriákat elégethetünk. Plusz egy igen élvezetes végterméket fogunk kapni, amit akár magunk is megehetünk, de szeretteinkkel is megoszthatunk.

Nagyon fontos az idősek számára, hogy mindig megfelelően hidratáltak legyenek, ezért mindig legyen náluk kéznél egy üveg víz nyáron, attól függetlenül, hogy milyen tevékenységet végeznek. Emellett érdemes rendszeresen szedniük egy máriatövises kiegészítőt is, ami segít a májuk egészségét megőrizni, így a szervezetükből hatékonyan fognak távozni  különféle salakanyagok és az egyéb toxinok.

A máriatövist egyre többen használják különfélébbnél különfélébb célokra és egyre több kutatás igazolja jótékony hatásait, ezért nem véletlen, hogy az egyik legnépszerűbb gyógynövénnyé vált az utóbbi években De tudjuk is meg, hogy ez miért történt pontosan.

A növényt az ókori görögök elsősorban úgy ismerték, hogy képes megvédeni a májat. Arra használták, hogy erősítsék vele a májat, illetve, hogy a régi és sérült sejtek helyére újakat építsenek vele.

A máriatövis fő hatóanyaga a silymarin, ami hihetetlen gyógyító erejéért felelős. Ez nemcsak, hogy képes fokozni a máj működését és annak hatékonyságát, hanem úgy működik, mint egy kapuőr, ami körlátozza a méreganyagok bejutását a szervezetbe. Emiatt a máriatövis különösen hatékony a cirózis és a hepatitis kezelésében, valamint képes csökkenteni az alkohol okozta májkárosodást is.

De hogyan képes a máriatövis kifejteni a hatását? A máriatövis egy erős antioxidáns, ami részt vesz a szabad gyökök elleni harcban. Tudjuk jól, hogy a szabad gyökök az antioxidánsok nélkül szabadon károsíthatnák az egészséges sejteket, így betegségeket és idő előtti öregedést idézhetne elő. A máriatövis erősebb, mint a C- és az E-vitamin, ami eléggé hihetetlenül hangzik. Ez azt jelenti, hogy a máriatövis igen nagy hatékonysággal képes növelni az immunrendszer működését, illetve segít abban, hogy ne kapjunk el semmiféle megfázást és vírust sem, tehát véd a súlyosabb megbetegedésekkel szemben.

A bejegyzés trackback címe:

https://maria-tovis.blog.hu/api/trackback/id/tr10012511341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása