Hogyan állítsuk helyre a zsírmájat?

triptofan máriatövisA zsírmáj az egyik formája a májbetegségeknek, amely lehet súlyos vagy enyhe is, a kiváltó októl, illetve az ellátástól függően. A MayoClinic.com leírja, hogy az alkoholos zsírmáj egy igen gyakori állapot, aminek leggyakrabban nincsenek is tünetei és jelei a kezdeti stádiumban. Később azonban előfordulhat a máj begyulladása, illetve hegesedése, amikor egy súlyosabb állapot alakul ki, az úgynevezett nem alkoholos zsírmáj, ami előrehaladva májelégtelenséget is okozhat. Az alkohol okozta zsírmájhoz hasonló az az állapot is, amikor a májsejtekben más tényező hatására felhalmozódik  zsír, a máj ennek következtében megnagyobbodik és fájdalmat okoz. Az alkoholos zsírmáj cirrózissá és májelégtelenséggé is alakulhat. Az ellátás nagymértékben függ a beteg állapotától, illetve a betegség stádiumától is.

Fontos figyelni arra, hogy megszabaduljunk a felesleges testsúlytól. A túlsúly csökkentésével, illetve az egészséges testsúly visszanyerésével a betegséget vissza lehet fordítani. Iratkozzunk be egy fitneszterembe, változtassunk az étrendünkön, mozogjunk minden nap legalább egy fél órát. Már napi 30 perc sétával, kocogással vagy aerobikkal is sokat tehetünk az egészségünkért. Ha 5-10 kilótól megszabadulunk, akkor nagymértékben javíthatjuk a máj egészségét, csökkentve annak a felesleges zsírtartalmát is.

Vegyünk máriatövises vagy ginzeng kiegészítőket, tablettákat vagy kapszulákat, mert ezek javítják a májenzimek aktivitását, illetve védik a májat a további károsodástól. Forduljunk orvoshoz, hogy megkérdezzük ezek biztonságosságát, illetve, hogy megtudjuk a pontos adagolásokat is.

A bejegyzés trackback címe:

https://maria-tovis.blog.hu/api/trackback/id/tr37593152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása