A máriatövis kivonatok biztonságossága 1.

máriatövis természetA máriatövis egyes részeit már évszázadok óta használják, mint egy gyógynövényt, amely természetes módon képes javítani a különféle betegségeket. Leggyakrabban a máriatövist azért szedik, hogy megóvják a májat a különféle méreganyagoktól. Az alkoholistáknál és a hepatitis betegeknél is használják a máriatövis kivonatokat, mert ezzel meg lehet védeni a májat a végső károsodástól. Azonban nagyon fontos, hogy beszéljünk orvosunkkal, mielőtt rendszeresen el kezdjük szedni a máriatövis kivonatokat.

Háttér

A máriatövist táplálékkiegészítőként árusítják, amelyben a kivonatok vannak jelen. A folyékony kivonatokból általában naponta 1-2 ml-t érdemes fogyasztani három alkalommal egy nap. Gyümölcslével és vízzel is bevehetjük, ha nem szeretjük az ízét.

Mellékhatások

A gyógynövény biztonságát felülvizsgálva a kutatók megállapították, hogy a máriatövis alapvetően egészséges, viszont esetenként okozhat mellékhatásokat. A legtöbb esetben nyilván nem alakul ki semmilyen súlyos mellékhatás a máriatövis fogyasztása után, ezért nem kell aggódnunk, viszont túl nagy dózisban okozhat kis fejfájást, valamint gyomorpanaszokat, hányást és hasmenést. Néhány ember a máriatövist úgy használja, mint enyhe hashajtó, mivel ezzel rendszeressé lehet tenni a székletürítést.

Sürgősségi tünetek

Ha bármilyen súlyos allergiás reakció lépne fel a máriatövis fogyasztása után, akkor ne használjuk tovább és azonnal lépjünk kapcsolatba az orvosunkkal. Ezen tünetek lehetnek a csalánkiütés, a duzzanat, a légzési nehézség és a szédülés. A mellékhatások ilyen esetben valószínűleg néhány órával a máriatövis kivonat elfogyasztása után jelentkeznek.

A bejegyzés trackback címe:

https://maria-tovis.blog.hu/api/trackback/id/tr426850199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
süti beállítások módosítása